Mat och miljö i media

Pressbyrån lanserar vegankorv på de största snabbmatsbutikerna

2012-05-22
Länk: mynewsdesk

Pressbyrån har satsat stort på snabbmat de senaste åren. En stor del av det har varit att erbjuda kunden ett snabbt och enkelt varmt alternativ, nämligen korv med bröd. 300 Pressbyråer erbjuder i dagsläget korv och under 2011 byggdes flera av dessa ut och utbudet dubblades.

- Antalet korvkiosker minskar i storstäderna men vi har valt att satsa ännu mer på denna kategori. Något som visat sig vara helt rätt då vi tagit stora marknadsandelar och ökat med närmare 13 % i antal sålda korvar det senaste året säger Lars Arvidsson, produktchef på Pressbyrån .

Halva Sveriges befolkning passerar en Pressbyråbutik en gång i veckan. Av dessa är det hundratusentals kunder som av olika skäl inte äter korv med innehåll av till exempel fläskkött. För dem kan det på marknaden idag vara svårt att hitta ett varmt snabbmatsalternativ.

- Vår målsättning är att ha det bästa sortimentet och ett brett utbud som alla våra kunder gillar. Därför breddar vi nu vårt varma snabbmatsutbud och lanserar vegankorv på våra största snabbmatsbutiker, säger Maria Isaksson, marknadschef på Pressbyrån.

- Vegankorven är en mild Choritzo och den är supergod! säger Lars Arvidsson, som också spår en framtid med fler nischade produkter inom snabbmatssortimentet. Konsumenterna är väldigt medvetna idag och behoven och inriktningarna på vad vi äter ser väldigt olika ut och det måste vi leverera på, säger Lars.

Klicka på länken ovan för att läsa hela texten.


Innehåll

Kontakt
E-post: contact@smmi.nu
Telefon: 0737-082 565
pg 46 08 46-9

På gång
• Kolla kalendariet!

Kampanjer

Aktuellt

2012-10-05 Om köttskatt i dagens GP: Elin Röös, doktorand på institutionen för energi och teknik på SLU, rekommenderar hårdare nypor om det ska bli ett trendbrott:

”–Det måste till politiska styrmedel för att få ner köttkonsumtionen, exempelvis en köttskatt. Vi kan inte vänta på konsumenternas attitydförändring om miljömålen ska nås. Det tar alldeles för lång tid."

Läs mer här.


2012-10-01 Varför äter amerikaner mindre kött?

Thomson Reuters Health Poll ger Svaret:

1) Hälsans skull
2) Prisets skull
3) Djurens skull
4) Miljöns skull

Läs mer här.


2012-09-23 Rösta på Joel Borg som årets miljöhjälte. Han har som en av hjärnorna bakom musikfestivalen Way Out West tagit miljöarbetet ett steg längre genom att under 2012 års festival enbart servera vegetarisk mat på festivalområdet. Rösta här.

2012-09-22 Potentiell riksdagsmajoritet för minskad köttkonsumtion. Sara Karlsson (S), Helena Leander (MP), Jens Holm (V) samt SMMI:s medarbetare Jonas Paulsson har skrivit en gemensam debattartikel.

En global livsmedelskris drabbar världens fattiga hårdast. Redan i dag är närmare en miljard människor kroniskt undernärda. I en värld där befolkningen växer och som förändras genom klimatförändringarna är det inte rimligt att storskaligt slösa högkvalitativa vegetabilier och värdefull åkermark på att föda upp djur för köttproduktion när samma areal skulle kunna mätta betydligt fler med vegetarisk mat. Den globala livsmedelskrisen förstärks av en ständigt ökande efterfrågan på jordbruksmark som är en begränsad resurs.

Läs hela debattartikeln här.VeggieToppen  VeggieToppen